Zgodovina

Začetki segajo v leto 2001, z osnovno usmeritvijo v profesionalno avdio tehniko. Sprva je večino dejavnosti predstavljalo vzdrževanje profesionalne avdio opreme ter  načrtovanje sistemov za ozvočenje, snemanje in predvajanje zvoka.

 

Po letih uspešnega delovanja smo združili svoja strokovna znanja in bogate izkušnje ter začeli z razvojem lastnih produktov oz. polizdelkov  tako na področju profesionalne avdio tehnike kot tudi drugih področjih digitalne tehnologije. Prepričali smo se, da lahko, predvsem na področju visokotehnoloških znanj ter izvirnih rešitev, mala podjetja enakovredno stopajo v korak z večjimi.

 

Prvi večji projekt, s katerim smo prestopili na področje digitalnih komunikacij, predstavljajo multikanalni ojačevalci s stikalnim usmernikom. Uporabni so za ozvočevanje predavanj, konferenčne sisteme in sestavljene sisteme ambientalnega zvoka, skratka povsod tam, kjer je kvaliteta zvočne in slikovne komunikacije vitalnega pomena.

 

V sodelovanju s podjetji, ki so za naše mobilne aplikacije razvili stikalne avdio usmernike, ki jih odlikujejo nizka teža, visok izkoristek (95%), PFC in ničeln šum. Veèina končnih stopenj sodi v  visoki D oz. digital D razred, vezja pa uravnavajo mirovni tok, kot odpiranja tranzistorjev, moč..itd.

Na ta način smo dosegli visoko efektivnost ozvočevalnih sistemov, ki jih z lahkoto ustrezno prilagodimo glede na želje in potrebe individualnih naročnikov.

 

DSP-je kreiramo za dodatek profesionalni snemalni tehniki. S prodorom mikrokontrolerjev in FPGA vezij je postal razvoj teh komponent zelo hiter in enostaven. Zelo dodelan softwear nam omogoča razvoj komponent na modelih, v grafiènem okolju ali na posebnih platformah.

 

Naši multipredvajalniki so projektirani za zahtevnejšo avdio produkcijo. To so predvajalniki za reprodukcijo vseh znanih formatov mid, wav, mp3  (mpeg kodiranje). Primerni so za poljubno vgradnjo, za samostojne predvajalnike in za arhiviranje avdio datotek, podatkov,  snemanje in editiranje.

 

Digitalni reverb, Revecon (DRE tehnologija), je naš najnovejši izdelek s področja avdio tehnologije. Uporabljamo ga kot dodatek osnovnemu signalu za vokalni efekt in kot efekt za instrumente. Dodan je optični in koaksialni vmesnik za digitalno produkcijo S/PDIF standard, v višjih serijah še USB 2.0 serijski prenos. 24 bitov/192KHz in 32 bitno procesiranje zagotavljata perfekcijo zvoka, ki se je do nedavnega zdela nedosegljiva.

 

Na področju informacijske tehnologije razvijamo projekt zaslon na dotik, ki je zamišljen tako, da bi podpiral določene funkcije z RFID karticami in omogočal dostop do zaupnih informacij, polnjenje računov, internetni dostop…ipd.

 

Poleg naštetih pa v zakladnici naših idej zori še mnogo projektov in čaka na primeren trenutek oz. ustrezne pogoje za njihovo realizacijo.

 

Milenko Glavica 2.6.2009